dijous, 2 de setembre del 2010

Pastís de ca nostra

Benvolguts, la freqüència bloggera ha descendit aquests dies per motius aliens a la nostra voluntat i feines inaplaçables que reclamen la nostra atenció. Us en donarem més detalls aviat. 
Tanmateix, he volgut trobar un forat per escriure una estona. 
Aquest cop, per aclamació popular i insistència de l'Artefacta de la Cris, us deixo la recepta del pastís que sé que us encanta que fem el Pol i jo. 


Per elaborar el pastís necessiteu: 
- 1 iogurt (recomano els de plàtan o macedònia però s'accepta qualsevol)
- oli
- sucre
- farina 
- 3 ous 
- llevat 
- mantega 
- condiments al vostre gust

Primer, prepareu un bol i afegiu el iogurt sencer. Utilitzeu el pot de iogurt per afegir al bol una mesura de iogurt d'oli, dues de sucre i tres de farina. Afegiu els tres ous, el llevat i remeneu (a casa fem servir el turmix, és molt més ràpid!). A aquesta massa base podeu afegir-hi el que us vingui de gust: sucre vainillat, ametlles, coco,... a fi de donar-li el gust que volgueu. 
Un cop teniu la massa, prepareu el motlle. Ha de ser un recipient resistent al forn i prou gran per encabir el pastís, penseu que la massa pujarà. Agafeu una mica de mantega i rebregueu-la bé per tot el motlle. Si no dediqueu una mica de temps a fer-ho bé, després el pastís no sortirà i potser se us trencarà. Poseu la massa al motlle i afegiu el que més us agradi: anous, poma tallada a trossets, panses,... o deixeu-lo tal com està, us quedarà un pastís fantàstic igualment. Preescalfeu el forn a 180º i, un cop calent, poseu-hi el pastís durant 30 - 35 minuts. Vigileu amb el motlle, que crema i voilà

Pastís Pol 2 anys pre-tunejament

Fàcil, no? A banda de les idees de variació que us he donat a la recepta, podeu decorar el resultat amb xocolata, lacasitos, confetti de sucre, sucre glas,... Com veieu és una recepta que accepta molt bé els canvis i veritablement senzilla. Serà per això que és tot un èxit! 

Pastís Pol 2 anys

Pastís Pol 3 anys

Salut i pastissos!!

3 comentaris:

La classe màgica ha dit...

VIVAAAAAAAAAAAA
reseta pastelera per fiiiiiiiii!!!!
gràcies!!!!

ole ole i oleeeeeeeee!!!!!

que be martonacarapoma ara ja se a qui donar les culpes dels meus mixelineh!

La classe màgica ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marta ha dit...

Yesss, Compartir és estimar i compartir el mixel·lí és TOTAL!
Feliços berenars artefasta!!