diumenge, 26 de setembre del 2010

Dakar a la Mercè

Com a gran amant de l'Àfrica que em considero i aprofitant que aquest any Dakar ha estat la ciutat convidada a la Mercè, ahir vam passar el dia gaudint de les activitats organitzades als Jardins del Grec. Un espai fantàstic acolorit amb teles africanes per aquí i per allà per al meu delit. La companyia va ser immillorable, la Marta i l'Edu, habituals en les nostres sortides culturals i la Bàrbara, afegida al sèquit. 
Vam veure trenes, escoltar contes, aprendre cançons, hip hop i, fins i tot, el Pol ho va intentar amb les danses africanes. 

Aquí teniu un tast de les danses que ballaven un grup de senegalesos,... realment espectacular. Van acabar amb el públic en peu, aplaudint una actuació rodona i molt enèrgica: 



El Pol va quedar ben flipat: 


"Mama! Has vist?? Fan volteletas!!! Uala!!!"... "Ohh"


Estava talment concentrat,... quasi tant com el Quim,... 


Es va passar l'actuació concentrat, escrutant i ben atent,... 


Després de tanta moguda,... una becaina sobre la mama 


Un plaer mentre al Pol s'anima a ballar danses o, com a mínim, fa un intent d'acostar-se a la massa de ballarines: 



Arribats a aquest punt, la pila de la càmera va dir prou,... miraré de fer un post de la segona part amb fotos de la Marta ben aviat. Mentrestant, us explicaré que vam anar a conéixer els griots que animaven les danses i vam tocar el djembé, que vam jugar al sorral, aprendre una cançó en wolof, pujar a uns cavallets de fira ecològics i, de tornada,  vam veure a la Lolita en concert i tot,.... Un dia ben complet amb la millor ambientació, ple de música i color. 

Salut!